ICA MinButik - Innan ni sätter igång

Ändrad den Mon, 25 Mar 2024 vid 09:13 AM

Tack för förtroendet att få hjälpa er med inläsning av information från ICA MinButik till Fortnox. Vi hoppas att ni kommer bli nöjda med tjänsten. Är det några frågor är ni alltid välkommen att kontakta oss på helpdesk@techworx.se eller 090-206 00 10.

Innan ni sätter igång med att importera underlagen till Fortnox behöver ni göra några inställningar. Vi har samlat dem i några korta steg-för-steg guider.

Bakgrunden är att momsen på fakturorna bokförs via dagsrapporterna i samband med att kvittot slås in. Det innebär att vi inte vill bokföra momsen en gång till i samband med att fakturaunderlagen kommer från MinButik.

(Beräknad tidsåtgång: ca 20 min)

Börja med att skapa upp fem stycken artiklar i Fortnox

FAKT0      Som beskrivning kan ni sätta valfritt men ex Vidarefakturering av underlag från kassan 0 %

FAKT6      Som beskrivning kan ni sätta valfritt men ex Vidarefakturering av underlag från kassan 6 %

FAKT12    ...

FAKT25    ...

FAKTAV    Avdrag redan betalda i kassan

Beskrivningen i Fortnox är mindre viktiga eftersom fakturan kommer vara detaljerad med vad kunden köpt från sitt kvitto. Det viktiga är artikelnumret FAKT0, FAKT6 osv. Vilket försäljningskonto beror på vilket alternativ ni vill använda framåt. Vi återkommer till det :o)

Allt fler av kunderna önskar e-fakturor och hos kommuner är det ett krav. Vi har samlat de inställningar ni behöver göra för att kunna hantera detta. Oroa er inte. det är några steg men vi ska försöka beskriva dem så pedagogiskt vi kan. Nedanför hittar ni länken.

Länk till steg för steg guide > Guide: Inställningar för att kunna skicka ICA fakturor med moms men där momsen redan är bokförd i kassan.