Vanliga frågor och svar för import av verifikat från Excel (54010)

Ändrad den Sat, 20 Nov 2021 vid 04:54 PM

Vår tjänst för import av verifikat från Excel ger er möjlighet att direkt att importera ett eller flera verikat direkt till en utvald verifikationsserie i Fortnox. Nedanför hittar ni några vanliga frågor och svar. Om ni har någon fråga som ni inte fått svar på eller vill prova lösningen kan ni alltid kontakta oss på helpdesk@techworx.se

//Teamet på Techworx.

1. Kan jag själv bestämma vilken verifikationserie som importen ska ske till?

Ja, I samband med att ni aktiverar integrationen har ni möjlighet att välja vilken verifikationsserie som importen ska ske till. Vill ni ändra kan ni kontakta oss på helpdesk@techworx.se så hjälper vi er.

2. Kan jag skicka Excelfiler i samma mail?

Yes box. Du kan skicka flera filer i samma mail. Smidigt eller hur!

3. Jag har skapat flera kopior på fliken i samma dokument men bara den första läses in i Fortnox?

Importen kommer bara att hantera de tabeller som heter "Verifikatrader" och "Verifikathuvud". När man kopierar en sida så får de andra namn och kommer därmed exkluderas i samband med importen till Fortnox.

4. Kan jag importera till två olika verifikationsserier?

Kontakta oss på helpdesk@techworx.se så hjälper vi er med detta.

5. Jag har mailat filen till vår adress men däremot får jag inte in något underlag I Fortnox, vad kan jag göra?

"Kontrollera så att den adress som du mailat från är betrodd i Fortnox. Om ni vill se en snabbguide på hur man gör det kan ni titta på vår supportportal:

https://techworx.freshdesk.com/sv-SE/support/solutions/articles/44001917931-lägga-till-avsändare-som-betrodd-i-fortnox

6. I vårt statusmeddelande står det att verifikationsserien inte tillåter manuella bokningar. Vad beror det på och hur kan vi lösa det?

Gå via inställningar > Bokföring > Verifikationsserier och bocka I att manuella bokningar ska vara tillåtna. Kom ihåg att spara.

7. I statusrapporten står det att verifikatet inte balanserar men när vi tittar på mallen så ser det ut att stämma. Vad kan vi göra?

I mallen visar vi två decimaler men om ni beräknat vissa fält finns det risk att debet och kredit inte går ut i noll. För att dubbelkolla kan ni öka antalet decimaler för att se vart det misstämmer.

8. Det blev fel och vi vill ångra vårt verifikat som importerats, hur gör vi?

Det sista verifikatet I varje verifikationsserie går att radera i Fortnox. Därefter det näst sista osv. På så sätt kan ni ångra ett inläst verifikat och importera det på nytt. Det är fördelen med att arbeta i flera verifikationsserier i Fortnox.

9. Nya mallar, titta nedanför :o)