Utskick av leverantörsbrev i samband med uppstart

Ändrad den Tue, 16 Apr 2024 vid 08:58 AM

I samband med att startar nya kunder i Medius är det lämpligt att göra ett brevutskick till kundens leverantörer om de nya faktureringsinstruktionerna (EDI, PDF och pappersfakturor). Vi bifogar ett förslag på brevmall som ni gärna kan utgå från i samband med det utskicket. Vilken information som ska fyllas i för er kund kommer ni att få från ansvarig projektledare hos Medius.

Vill ni ha vår hjälp med utskicket?

För att underlätta för er har vi möjlighet att hjälpa till med utskicket till dessa leverantörer. I så fall vill vi att ni lägger in adresserna i bifogad Excelmall och uppdaterar wordmallen utifrån er kunds förutsättningar. Minsta utskick är 100 st. brev och ni har möjlighet att avropa detta till självkostnadspris f.n 14,50 kr / brev inkl. print och porto. Brevet skickas med B-post och brukar ankomma ca 4 arbetsdagar efter att ni fått bekräftelsen att det skickats från oss. Planera därför in utskicket i tid innan ni startar upp kunden i Medius.

Ifyllda filer som ni skickar till oss:

1. Adressmall
  2. Brevmall

Om ni vill ha vår hjälp skickar ni en ifylld wordmall tillsammans med adresserna i Excelfilen till helpdesk@techworx.se och anger "Leverantörsbrev" i ämnesraden på mailet. Vi återkommer sedan med en bekräftelse när brevet skickats för printning. Ni kan även ange om vi ska märka fakturan från oss med något särskild kund eller projektnummer.

Har ni importerat leverantörsregistret eller fått hjälp att göra en uppstart i Fortnox via deras support kan ni enkelt exportera leverantörsregistret till Excel. Klicka på rapporter >> Exportera Leverantörsregister. Spara som en csv och öppna sedan i Excel. Ta bort de kolumner som inte behövs och de adresser som inte är kompletta. Spara som vanligt Excelformat XLSX.

Tips!
Om ni arbetar med bokföring i Fortnox kan vi tipsa om att följa vår LinkedIn-sida. Där publicerar vi löpande nyheter kring lösningar som underlättar vardagen för redovisningskonsulter. Länk till Techworx på LinkedIn

Vi arbetar även med kundunika lösningar ex om ni har någon kund där ni får in underlag (ex kundfakturor i Excel) eller liknande och vill automatiskt kunna importera dessa till Fortnox. Detsamma gäller automatisering av återkommande moment i Fortnox. Ni är alltid välkomna att höra av er vid frågor, funderingar eller om ni vill bolla idéer.