Ångra inläst SIE-fil i Fortnox

Ändrad den Mon, 24 May 2021 vid 04:21 PM

Om du efter en import av en SIE-fil märker att verifikationer har lagts in dubbelt eller felaktig SIE-fil har använts finns det möjlighet att ångra en SIE-import som genomförts. För att ångra den och radera alla verifikationer som importerats klickar du på ditt företagsnamn uppe till höger och väljer  Import.

På sidan för SIE-Import klickar du på verktyget Ångra SIE längst ut till höger.

Då visas en lista över de SIE-importer som har genomförts.

Listan informerar om datum, klockslag, filens namn, användaren som genomförde importen samt antalet verifikationer som importerades.

Det är alltid verifikationerna från den senast genomförda SIE importen som kan ångras. För att ångra, klicka på soptunnan längst till höger på raden och bekräfta att du vill radera alla verifikationer från SIE-importen.

Efter att du bekräftat raderingen av verifikationerna från SIE-importen får du en bekräftelse längst ner i programmet när det är genomfört.

Vilka verifikationer som tagits bort framgår sedan tydligt även i behandlingshistoriken. Efter att du raderat den senast genomförda SIE-importen kan du på nytt klicka på Ångra SIE för att få möjlighet att radera den näst senaste. På så sätt har du möjlighet att steg för steg radera flera, vid olika tillfällen, importerade SIE-filer. Observera att du inte kan radera SIE-Importerade verifikationer om du har bokfört verifikationer i samma verifikationsserie efter att importen genomförts.

Informationen är hämtad från Fortnox.se 2021-05-24