Importera bokföring från Winassist till Fortnox via vår tjänst för automatisk SIE-filsimport

Ändrad den Wed, 29 Sep 2021 vid 11:06 AM

Med vår tjänst för automatiskt SIE-filsimport i Fortnox kan ni enkelt få försäljning och bokföringstransaktioner in till Fortnox från Winassist. Nedanför hittar ni en guide på hur ni kommer igång.

Winassist har tyvärr inte möjlighet att automatiskt skicka SIE-filerna dagligen till Fortnox. Däremot går det att aktivera så att SIE-filer skapas automatiskt och sparas lokalt på den dator där Winassist är installerat. Löpande under månaden kan ni samla alla SIE-filer som är skapade i ett och samma mail som ni skickar till inbox.dag.123456@arkivplats.se (123456 ersätter ni med ert abonnemangsnummer i Fortnox). Därefter tar vår automatiska funktion över och bokför dessa i Fortnox. Ni sparar tid och undviker att behöva göra det tidsödande arbetat att bokföra 1 och 1 SIE-fil i Fortnox. Arbetar ni som redovisningsbyrå kan ni dessutom låta er kund skicka SIE-filerna löpande under månaden och får därmed väl uppdaterad bokföring.

För att aktivera vår tjänst för automatisk SIE-filsimport går ni via länken nedanför.

https://www.techworx.se/automatisk-sie-filsimport/

Information från Winassist (https://winassist.se/manualer/skapa-sie-fil-pa-bokforingsunderlag/)

När Inställningen är gjort kommer en SIE-fil att genereras varje gång du tar ut och godkänner underlag som dagsavslut, inbetalningsjournal från kundreskontran, bokföringsunderlag för garanti samt inbetalningsjournal från garantireskontra.

Här beskrivs hur du slår på inställningen under system.

1. Gå till System → Parametrar → Bokföring →  Betalningsvillkor.
  2. I rullistan Skapa exportfil vid Bokföringsunderlag/Inbetalningsjournal väljer du in JA.
  3. Välj  Spara.

Här beskrivs hur du slår på inställningen i kundreskontra.

1. Gå till Ekonomi → Ekonomi.
  2. I huvudmenyn i kundreskontra gå till System → Inställningar → Generella.
  3. Bocka i Skapa SIE-filer och ange Utformning på underlaget.
  4. Klicka på Spara.

För att aktivera vår tjänst för automatisk SIE-filsimport går ni via länken nedanför.

https://www.techworx.se/automatisk-sie-filsimport/

Nedanför hittar ni även en kort beskrivning av vår tjänst för automatisk SIE-filsimport till Fortnox. Om det är några frågor eller funderingar är ni alltid välkommen att kontakta oss på helpdesk@techworx.se