Kom igång med Automatisk SIE-filsimport till Fortnox

Ändrad den Sun, 06 Oct 2019 vid 11:37 PM

Vår lösning kommer innebära:

1. Ni eller er kund skickar de SIE-filer som ska bokföras till följande adress inbox.dag.123456@arkivplats.se. 123456 byter ni ut mot Fortnox abonnemangsnummer dvs. det som tidigare kallades användarnummer. Ni hittar det numret genom att titta längst ned i höger på hjälpmenyn. Vi hoppas att ni hittar vad som är fel och lyckas få in filen till Fortnox. Ett tips är att många system och framförallt kassasystem kan automatiskt maila SIE-filerna vid dagens slut. Kontakta er leverantör av kassa för att se om detta även finns för er.

2. Löpande under dagen gör vi kontroller om det inkommit några nya SIE-filer och i så fall bokför vi dem automatiskt.

3. Bokförda SIE-filer kommer att stämplas med datum och tid när de bokfördes samt arkiveras digitalt i Fortnox i mappen "importerade SIE-filer". Ni behöver inte ha Fortnox tjänst för Arkivplats för att kunna använda tjänsten.

4. Om en SIE-fil inte kan bokföras meddelas den kontaktmail som ni angivit nedanför med; vilken fil som inte gått att importera samt vilket fel som varit. För att undvika att ni får allt för många mail meddelas ni bara när filen av någon anledning inte går att läsa in.

Två tips!
 - Om ni vill ångra en inläst fil gör ni det Fortnox >> Import  >> Ångra inläst SIE-fil.

- Vi kommer inte meddela er när en fil har lyckosamt lästs in eftersom det kommer bli för många mail som stör er. Men ni kan gå in i behandlingshistoriken och tydligt se vilka filer som importerats och när. Filtrera på ”SIE”.