E-faktura från Transportsstyrelsen till Ascendo

Ändrad den Fri, 10 Sep 2021 vid 09:24 AM

I samband med övergång till Ascendo kan det finnas en fördel att ställa om för e-faktura från Transportsstyrelsen. Bakgrunden är att Transportsstyrelsen inte vill ställa om faktureringsadressen till en annan postadress och skickar inte heller PDF-fakturor. Däremot kan de skicka E-faktura.

I dagsläget kan de skicka e-faktura för trängselskatt och fordonsskatt.

Ni hittar mer information här:

http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsskatt/EDI/

http://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trangselskatt/Betalning/EDI/

Nedanför hittar ni de två blanketter som behövs. Om ni fyller i dem och skickar till
kundtjanst-EDI@transportstyrelsen.se så hjälper de er igång.

Vi har fyllt i några fält åt er men generellt kan ni ange följande uppgifter utöver era företagsuppgifter:

VAN Operatör: Scancloud

Kommunikationssätt: FTP

Mottagande filfiormat: Svefaktura

EDI adress eller GLN nummer: Här kan ni ange ert organisationsnummer utan bindestreck

Lycka till!

//Techworx